Statens Museum for Kunst’s museumshave

Ny museumshave til Statens Museum for Kunst

POLYFORM og hollandske Karres en Brands har vundet den internationale konkurrence om fornyelse af museumshaven foran Statens Museum for Kunst. Projektet hedder “SMK tilbage i Parken” og er udført i samarbejde med Svava Riesto, Oluf Jørgensen Ingeniører og Via Trafik.

Statens Museum for Kunst ny museumshave POLYFORM Arkitekter

 

Forbindelse til Øster Anlæg

Forslaget bygger på konceptet om at forbinde den foranliggende Museumshave med Øster Anlæg. Hermed integreres Statens Museum for Kunst naturligt i den park, den altid har ligget på kanten af. Den nye museumshave vil således i fremtiden både danne indgang til Statens Museum for Kunst såvel som til hele Østre Anlæg.

 

Statens Museum for Kunst ny have POLYFORM Arkitekter

 Multifunktionelt bassin

Det nye design er på en gang enkelt, karakterfuldt og foranderligt og indbyder både kunstnere, museumsgæster og forbipasserende til et bredt spektrum af anvendelsesformer. Omdrejningspunktet i museumshaven er en fleksibel plint som både kan fungere som et spejlbassin såvel som en fleksibel scene for museets eller byens liv og aktiviteter.

Statens Museum for Kunst museumshave tegninger POLYFORM Arkitekter

 

 

Statens Museum for Kunst ny museumshave POLYFORM Arkitekter snit

 

Fakta:

  • Hvor: København, DK
  • Klient: Statens Museum for Kunst/ Københavns Kommune
  • Hvornår: 2011-2014
  • Program: Museumshave
  • Areal: 7.500 m2
  • Anlægssum: -
  • Type: Inviteret konkurrence
  • Status: 1. præmie – indvielse efterår 2014
  • Rådgivningsform: Totalrådgiver
  • Team: Thomas Kock, Jonas Sangberg, Signe Hertzum, Nikolaj Frølund Thomsen, Henrik Thomas Faurskov, Sofie Mandrup, Sofia Bergman
  • Samarbejdspartnere: Karres en Brande, Oluf Jørgensen Ingeniører, Via Trafik og Svava Riesto