Markedshal i Bergen

Idéen udspringer af ønsket om at samle Bergens nye marked under ét åbent og dynamisk tag med en klar reference til byens træhuse og historie. Konstruktionen er en foldet tagkonstruktion i træ, der dækker over den åbne markedshal. Dette tag vil skabe et nyt rum i byen, som kan bruges døgnet rundt hele året og i alt slags vejr.

Projektet er inspireret af træhusene og sadeltagene, der er typiske i omgivelserne. Taget er konstrueret således, at det giver læ, men samtidig er det så åbent, at det stadig er en del af resten af markedet på Strandkaien. Dette tag bliver markedets nye identitet.

Vi giver hermed Bergen et nyt, overdækket, offentligt rum. Konstruktionen og glasset reflekterer og filtrerer lyset på samme måde som en krystal, så det opleves forskelligt alt efter årstid og vejr. Dette sikrer også en markedshal, som er attraktiv selv på fine sommerdage, uden at der bliver for varmt.

forside-axo

  • Hvor: Bergen, Norge
  • Klient: Bergen Kommune
  • Hvornår: 2009
  • Program: Markedshal
  • Areal: 880m2
  • Anlægssum: -
  • Type: Åben konkurrence
  • Status: Afgjort
  • Rådgivningsform: Ikke afgjort
  • Team: Jonas Sangberg, Thomas Kock, Henrik Thomas Faurskov og Bartek Winnicki
  • Samarbejdspartner: -