Boliger i Gambrinus

Idéen bag dette projekt er at skabe et boligområde, som både har bymæssige kvaliteter og kontakt til det omkringliggende landskab. En plan som skaber en overgang mellem byens grid-struktur og parkens og søens flydende rum.

I projektet er boligerne fordelt på syv forskellige bygninger, der er i samme højde som de omkringliggende byhuse, hvilket giver en god skala i forhold til resten af byen. Boligerne er designet med en enkel og klar plan, som gør dem nemme at møblere og underopdele efter behov.

I dag vil alle gerne have en bolig, som ingen andre har, og vores idé er at kombinere dette med rationelt byggeri. Udover at hvert af de syv byhuse har forskellige størrelser, så har de hver sin farve, så man f.eks. selv bor i det grønne hus, mens ens legekammerat bor i det sorte. Derudover har vi arbejdet med at organisere blandt andet rummene og vinduerne, så de enkelte lejligheder er forskellige. To lejligheder som er ens i plan opleves alligevel rummeligt forskellige, og den enkelte beboer får på den måde sin egen unikke lejlighed.

 

 

Oppefra

 

 

  • Hvor: Nässjö, Sverige
  • Klient: Nässjö Kommune
  • Hvornår: 2007
  • Program: Bolig
  • Areal: 9500 m2
  • Anlægssum: -
  • Type: Åben konkurrence
  • Status: Afgjort
  • Rådgivning: Hovedrådgiver
  • Energiklasse: -
  • Team: Jonas Sangberg
  • Samarbejdspartnere: -